Lyxig Chokladkaka smaksatt med chili, jordnötter, mörk choklad och Arruco VSOP

Kakan toppas med en go kaffekräm

Pierre Gustafsson
Lyxig Chokladkaka smaksatt med chili, jordnötter, mörk choklad och Arruco VSOP.

Lyxig Chokladkaka smaksatt med chili, jordnötter, mörk choklad och Arruco VSOP.

Värm ugnen till 200ºC. (kakan skall stå i mitten av ugnen) ca 18 min. Kakan skall vara i en långpanna.

Ingredienser:

  • 230 g smör

  • 5 ägg

  • 6 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 9 msk kakao

  • 5 tsk vaniljsocker 

  • 1 krm salt

  • 1 näve saltade jordnötter

  • 400 g mörk Odense choklad

  • 1 msk chiliflakes (Santa maria – red hot flakes) Gillar du mer drag i kakan så kör du 1 msk till. 

  • 5 msk Arruco VSOP

Låt chili+ Arruco VSOP ligga och dra i 20 min.

Kaffekräm

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 200 g Philadelphia ost (naturell)

  • 10 dl florsocker

  • 1 ½ dl kakao

  • 3 msk STARKT kaffe, inget mesigt här inte. (kallt kaffe)

  • 0,5 dl Arruco VSOP

Gör så här:

  1. Smöra och bröda en långpanna.

  2. Smält smöret på låg värme, under tiden vispar du ägg och socker ordentligt pösigt. Lägg ifrån dig vispen och vänd sedan i smöret och rör om försiktigt med en slickepott.

  3. Blanda alla torra ingredienser och sikta sedan ner detta i smeten, häll sedan i chiliblandningen och se till att allt blandas väl (vispa ej).

  4. Till sist hackar du den mörka chokladen samt jordnötterna lite lätt, jag gillar när det är lite större bitar i.

  5. Vänd i detta i blandningen sedan skall smeten ner i formen och in i ugnen. (kakan skall stå i mitten av ugnen)

  6. Beroende på hur kladdig du vill ha den. (18 – 22 min)

  7. Viktigt att du helst inte öppnar ugnsluckan under gräddning.

Låt kakan svalna!

Nu är det dags för kaffekrämen att träda in.

Blanda bara alla ingredienserna med visp och bre över det på den avsvalnade kakan med en slickepott. Strö över massa goda salta jordnötter.

Gott att serveras med en klick lättvispad grädde.

För fler recept, följ TessanGBG på Instagram

  


Odoo • Text and ImageRecept av Therese Karlsson