Newsletter Popup! The newsletter popup snippet effect is active on this page. Click Here To Edit Dialog Content
Distillery Hepp - AWA Authentic Whisky D'Alsace

Distillery HEPP

Distillery HEPP ligger i Uberach, Alsace och kännetecknas av en berättelse om ett destilleri som utvecklats från en tradition av resande destillatörer. Idag representerarar den kunskap i tre generationer, men är fast beslutna av att arbeta fram nya traditioner för framtiden. 

Vid Concours Général Agricole de Paris erhölls många guld- silver- och bronsmedaljer vilket belönade kvaliteten och det hårda arbete man investerar i HEPP-destilleriets produktioner.

AWA Authentic Whisky D'Alsace

AWA - Authentic Whisky d'Alsace

Denis Haans har utvecklat sitt eget koncept och har under de sista åren byggt upp sitt varumärke och koncept som har blivit väldigt populärt i Frankrike. Whiskyn är kopplad till vinproduktionen i Alsace och Denis åker själv runt för att prova ut de bästa vinerna, och de tunnorna tingar han sedan för att omgående fylla med sin råsprit. Den mesta produktion är Single Cask som Denis gärna vattnar ner till hur han vill att produkten ska presenteras. AWAs produkter har en stor variation och hemligheten ligger i innovationen och valet av fat, Whiskyn är representativ för Alsaces druvsorter som för varje årgång är unika men alltid rika på smak.

Denis har tre fasta produktions linjer, dubbla och enkla tunnor, och flera kompositioner. Ett fjärde sortiment består uteslutande av mycket begränsade upplagor .

Denis Haans - AWA Authentic Whisky D'Alsace

Denis Haans

Denis Haans bodde i England i 20 år och arbetade inom vin- och spritbranschen. Som en del av sitt arbete reste han regelbundet till Skottland. Detta whiskyland och dess entusiaster gav honom idéen om att tillverka whisky hemma i Alsace.

2007 började Denis leta efter ett destilleri att samarbeta med, som kunde göra whiskyn som han ville. Valet föll på HEPP-destilleriet i Uberach, precis bredvid Pfaffenhoffen. Äventyret började 2008, och efter 3 års åldrande i ett ekfat av Pinot Gris föddes den första whiskeyn 2011 och företaget startade.

Beställ på systembolaget nu!

Nr 50230 | Flaska 700 ml | Alkoholhalt 47,5 %

smaknoter AWA -  Gewurztraminer 2016

AWA - 

Gewurztraminer 2016

Unik och Annorlunda! 

Näsa

Mycket doft av päronlikör, ungdom och sol.

Smak

En fruktig inledning med en smak av ungdomlighet, då den bara är fyra år har den inte fått så mycket fatkaraktär än, men känslan av en fräsch whisky är där. en klar kryddighet dyker upp när den får sköljas runt i munnen.

Avslutning

Övergår mot lakritsrot i smakerna men fortfarande med ett kryddigt avslut.

AWA -  Gewurztraminer 2016

AWA Authentic Whisky D'Alsace old boiler 

AWA Authentic Whisky D'Alsace old boiler 

AWA Authentic Whisky D'Alsace old boiler